Thursday, 14 April 2011

UBM- Universiti Blogger Malaysia


Hye alls..tadi aku jalan-jalan cari pasal kat blog member. Yelah, follow tapi teramatlah jarang nak jenguk. Aku seorang kawan yang sangat tak bagus. yeah,ok fine. But, that's not the main story here. The main thing is about the picture up there. Nice! Nak masuk! macam meronok-ronok je kan? kehkehkeh. Dia ada minggu hibernasi orientasi juga tau. (assignment yang dah sedia ada tak terbuat nak menambah lagi kan.) =_=" owh tak pe, sebab i like blogging neyh! So kita go on ye cute-cute sekalian~

Nama anda & blog

(ala-ala ice-breaking kat sekolah dulu)
Nama saya pi3r4w. pi3r4w tu bukan stands for putri or yang seangkatan dengannya ye tapi Pyro. ye,nama saya memang cacat tapi comel and unik and... Actually before ni dah pernah ada blog tapi disebabkan cepat sangat boring asyik tukar-tukar je (mentang-mentanglah free). so, this is my dearest lovey dovey blog, selepas 3 malam keliwon(muahaha), akhirnya blog ni diberi nama d' memoirz of me...

Sejak bila mula berblog

Mula berblog sejak saya minum coolblog kat JJ Tmn U. (ye saya memang suka merapu)
err..sebenarnya mula berblog sejak saya di matriks maknanya dalam 3 tahun lepas. Tapi time tu buat blog kat myspace sebab tengah obses hot dengan myspace kan sampai tak nampak dah bloger neyh.ehehe..


Pandangan mengenai dunia blog darsawarsa kini


Pandangan ye? hmm..seriously, (oh saya sangat susah nak serius,ini sangat rare!) duina blog sekarang dah makin meluas berbanding masa mula-mula start kenal blog. Time tu blog cuma digunakan untuk personal life. But now, dah ramai yang gunakan blog untuk info-info bernas lagi hemah dan bertauliah (apakah?) which is great. Plus, blog sekarang unpredictable. Boleh buat duit, boleh buat gaduh jugak(erk,tertusuk!), and gosip-gosip joyah (akulah tu). And,apa yang aku perasan people be theirself when they blogging. Dekat luar diam, comel, mata berkaca-kaca tapi bila baca blog dia...hambik ko! Habis semua orang dia maki. (statement ini tidak ada kene mengena antara yang hidup atau yang mati) AND its kind of weird but just reading their blog, you feel like you know them for years eventhough you never meet them in real life.


Pandangan mengenai IPTM


hmm..IPTA dah berjaya masuk, IPTS plak tak mampu nak masuk.(ekeke) IPTM plak gerenti masuk! sebab..sebab..perlu ke sebab?ades..yelah2, IPTM ni sangat bagus especially untuk rookie macam saya ni lah. Tak ada guideline, main redah je blogging. Just belajar from experience and mistakes. Oleh sebab itu, (aduh skemanya!) IPTM ni memang bagus memandangkan blogger-blogger di Malaysia ni pun bukannya sikit. Dapat kumpul semua blogger-blogger, boleh sharing-sharing pape je yang bernas. Plus, kadang-kadang blogger-blogger baru yang comey macam saya malu or segan-silu padahal malas nak tanya blogger veteran yang lain-lain so IPTM ni memang platform yang sesuai sangat-sangat.


Ok, panjang lebar dah cerita, now sambung dengan assignment UTM plak..Owh tak mau!!! (amboi,assignment UBM laju je buat)

 

3 comments:

  1. dtg melawat sahabat seuniversiti..
    tahniah dpt masuk UBM
    feel free dtg lawat ea~

    http://safiyahezora.blogspot.com/2011/04/minggu-orientasi-ubm-mari-berkenalan.html

    ReplyDelete
  2. Salam Tuan Blog
    Follow dari UBM
    dah follow blog ini jom follow balik ok
    jom join Bloglist 1 bulan bersama dunialelakimaskulin.com ok

    http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html

    ReplyDelete
  3. Silent thinker: thanx sudi jnguk2~^^
    Bakri hussin: Done!

    ReplyDelete

what do you wanna say?

There was an error in this gadget