Thursday, 15 November 2012

[SOLD]PANASONIC LUMIX COMPACT CAMERA FOR GRAB


The picture says it all!
RM190 INCLUDING POSTAGE
Package includes:
#Camera + screen protector
# Camera Strap
#Charger (Original)
#Battery (Original)
#2GB memory card
# FREE mickey camera porch
# Originally made in Japan
# Used but still in great condition (as in pictures)







Sunday, 11 November 2012

Didie ASK 2012


Anugerah Skrin 2012 kali ni bertemakan Fairy Tale. Kebanyakan komen yang ASK 2012 tak ada power, hambar je.. Maybe fairy tale ni sad ending kot. haha.. Ok, let straight to the point. Actually aku tak berminat sangat pun nak tahu pasal ASK2012 although temanya menarik. disebabkan aku suka dengan temanya saja, aku pun Google la red carpet artis-artis kita. Nealofa dengan gaya princess(typical fairytale), Anzalna dengan gaya ala-ala Dark Angel(hitam and red lips sangat sesuai dengan dia), Nora Danish pulak macam princess Roman and macam-macam lagi. Tapi banyak-banyak artis ni, kenapa gambar Didie Alias yang aku pilih? Well, despite semua komen yang hentam dia, aku tak rasa fesyen yang dia tampilkan ni salah. Kebanyakan komen kata baju tu terlalu menjolok mata,sexy. Tang mana yang sexy?1 part je yang aku nampak, which is dia punya korset tu menampakkan breast dia TAPI tak adalah sampai nampak cleavage. 


Ada lagi ke part yang sexy? Baju dia memang tutup even lengan dia pun aku tak nampak. Gaya dia macam 101 dalmation pun ada jugak. Setuju tak? Apa lagi komen yang negatif? Mata dia? Dah kenapa dengan mata dia? kau kena sakit mata ke or terus jadi batu ke bila nampak mata dia?Takkan? Lagipun, dia bergaya as vampire, common sense memang akan ubah mata bagi lebih ada impak. Even Edward (Twilight) pun boleh ubah-ubah warna anak mata, tapi tak adalah kan macam warna mata Didie ni.Nanti kang pengsan plak Bella bila tengok dia. Haha.. 


Ini lagi sexy. Aku bandingkan ni dari segi overall lah ye bukan ASK semata. Ini definisi sexy bagi aku literally. Sexy yang dari dalaman tu belakang kiralah. Off shoulder (sorry kalau istilahnya salah.saya tak tahu sangat) Perut pun nampak. Kaki pun nampak sampai pangkal peha! 


So, Didie ni cuma ikut tema je. Bagi aku ni lah baju pelik yang dia pakai tapi boleh diterima. Aku lagi tak suka baju yang dia pakai waktu ABPBH25 dulu. Yela, tetiba je menempek macam kon aiskrim kat dada dia. Yang ni plak, nice..Make up dia over?yes, betul. Tapi sesuai dengan dress dia. Apa pun, fesyen ni subjektif. Cantik mata kita, buruk pada dia. Cantik pada dia, kita pulak blur-blur je. Haha..



Friday, 9 November 2012

7" ANDROID TABLET PC TO GRAB



Specifications:
Android version: 6.1.0
Kernel version: 3.0.8
Internal memory: 1gb


Package: 
Basic
(RM 179 including postage)
# Charger included
#No warranty (+RM31 for 1 year warranty)
#Screen protector (double side as in picture)
# No memory card
#No USB cable
# Only for peninsular Malaysia


Full package
(RM250-free postage)
#  1 year warranty
#8gb memory card
# 1 gb internal memory
#charger included
# No USB cable
#Double sided screen protector 


Saturday, 3 November 2012

You are MY GOOGLE


Aku dah penat dengan hidup
berjumpa macam-macam orang
variasi ragam
mereka ni buatkan aku kenal semua rasa
sedih, bahagia, marah, cinta, rindu, cemburu
bertemankan kawan-kawan yang sentiasa ada
di depan, belakang dan tepi
kita bergerak sekali
sedar tak sedar sebenarnya kawan lindung kita
dari rasa sakit dunia
bila dengan mereka, tak pernah terdetik akan penat dengan hidup
tapi sekarang...
bukannya aku dah tak berkawan dengan sesiapa
tapi hidup tu unik
dulu bergerak sekali
sekarang, aku di sini, kau di sana
aku rindu kau, kawan
apa yang aku tak dapat di sekolah dan di rumah
kau akan dapatkan
dengan gaduh kita, ketawa kita, nangis kita
banyak kita lalui sama-sama, kan?
bila aku tergelincir dari hidup,
kau gelakkan aku
aku sakit hati
ingatkan kau akan papah aku balik
tapi cara kau lain
rupanya rasa sakit tu naik taraf jadi kekuatan
supaya lepas ni, walau tanpa kau
aku boleh bangun sendiri
kita dah tak sama
kalau aku perlukan kau
kau akan hulurkan tangan tak?
sebab aku dah penat
hati ni dah hilang tongkat
asyik terjatuh dan sakit sendiri
aku takut, kawan
takut nanti lama-lama hati ni mati
hanya kerana mainan perasaan sendiri
tak kisah walau jauh mana kita menyimpang
aku yakin kau ada
bila mana aku kata, "tolong aku"
kau sentiasa balas "boleh"
walau apa masalah aku campak pada kau
kau sentiasa sediakan pilihan untuk aku
kata kau, "hidup kau, yang pilih harus kau juga"
macam GOOGLE


Friday, 2 November 2012

Ice blended Oreo Chocolate...



#Oreo(wajib ade)
#creamer
#gula/susu pekat (boley letak dua2 kalo xnk ase lemak sgt)
#milo 3in1 (1 paket)


  1.  masuk ais dulu..agak2 dlm 3/4 blender
  2.  masukkan sikit je air..agk2 blend bley jln..
  3.  masuk creamer (3 sb),susu pekat (1 sb) n milo 3in1
  4.  blend kejap..jgn lame sgt, nnt cair..kalo air kurg sgt, tambah je sesedap rase tp sket2lah..kalo x, jd air milo je nnt..hehe
  5. then, masukkan oreo dlm 3 keping..xyah hancurkan..campak je dlm blender..
  6. blend kejap je dlm 5 saat (sampai ice blended 2 ade kaler itam2)kalo nk rase crunchy oreo 2, jgn blend lame2..tp kalo xnk, hancurkn dlu bru blend..so nnt xdela ice 2 cair sbb 2x blend..
  7. kuarkn, msuk dlm gelas..jgn mnum dri blender plak..hehe  
Siap!

  • kalo nk ase oreo 2 lg pekat, msukkn lbey dri 3..5 shud b maximum..
  • if nk guna gula instead of susu pekat, msukkn dlm 2 sb..creamer 2 x manis tau, bg ase milky je.
So, any question? try n error..yg ptg, ade susu pekat/gule, creamer n air..yg laen, korg msuk je pape..gnti je ngn lain2 mcm cordial yg sgt pekat 2 or limau kasturi (jgn lupe buang biji)..

tp kalo limau kasturi, gune gula drpd susu pekat..creamer pn x pyh..sbb nk ase sour bknnye milky kan..

Slamat mencube~!
There was an error in this gadget