Saturday, 26 February 2011

google search

hye
hari ni aku pergi library. Nak cari info untuk UTMost sebab dateline dah dekat and aku yang telah dilantik as a leader secara paksa-rela have to find something untuk ahli group aku.

Untuk UTMost ni, kitorang kena buat model biologi dari recycled material. yeah, sustainable lah katakan. UTM tak habis-habis dengan sustainable sekarang ni. model biologi tu pula must based on first year syllabus. Damn, aku dah tak simpan notes masa first year dulu. (excited sangat habis final examtime tu, terus delete note untuk menunjukkan ketidakpuasan hati kat subjek tu)

So now, how am i going to find anything about this damn good things? Simplest way, Google Search. ye, aku tau aku memang pemalas. but, jangan kufur nikmat. kemudahan dah ada, why nak guna manual way kan? (ayat defensif) Disebabkan aku sangat susah nak paham instruction yang berjela-jela, aku pun search image terus. Senang kan?

Aku pun taiplah : biology cell model
tak smpai 5 second, dah keluar macam-macam gambar. semuanya model animal cell. sambil dengan penuh ketekunannya aku tenung semua gambar-gambar tu(nak tengok mana yang senang nak buat), tiba-tiba keluar gambar ni:

 introduce.org
APA KAITAN MUKA KAU YANG BAJET HANDSOME TU DENGAN BIOLOGI CELL MODEL?!
agak tak puas hati secara tiba-tiba. yelah,tak pasal-pasal mamat kat atas ni famouskan? sampai sekarang aku still mencari kaitan dia dengan biology cell model.urgh..

ok,fine. aku try cari yang lain plak.
 ahh..bukan ini yang aku search.heh
aku taip: PCR
guest what comes out? owh by the way, PCR means..er..aku pun dah lupa.adess..tak kisahlah, yang penting PCR tu digunakan untuk identified someone by using their finger print or whatever DNA they leave behind.
Ini yang aku jumpa bila aku search:

guys,yoohoo~pandang mana tu?focus....haha

selepas aku gelak guling-guling because tak pasal-pasal cuci mata free, barulah aku tahu apa kaitannya BIOLOGY CELL MODEL and PCR MODEL dengan gambar-gambar di atas. aduh..kenapa aku hari ni?benda macam tu pun tak terfikir.haish..(balik bilik je nanti kena terus cucuk cable streamyx kat otak biar laju macam dia jugak) kih2




Sunday, 6 February 2011

die dan masa lalu

hye..
arini da bape ari die x ctc aku..last time die mrh2 katenye aku xde time die memerlukan..
sdgkan aku pn time 2 nyawa2 ikan je nk survive kt cni..
tp alhamdulillah da settle..
spe die?
die dari masa silam aku..da lame kami lost ctc
tambah plak ngn kehilangan hp aku m'buatkn aku lg jauh dari die
n now suddenly die muncul alek dlm idup aku
aku x ksh..aku ok je..bg aku,2 kisah lame
now msg2 da ade komitmen sndiri
aku dgn keluang yg ko kenal n die dgn buah atinye
prasaan itu x pnh trlintas alek dlm ati aku
cuma ase senang ble berhubung ngn die
smpai 1 mase aku dpt tau yg die pnh nk alek smule kt aku
tp time 2 aku da ade yg punye
trsentak jgak aku bile die wat statement 2..tp bnde da lps..
too late..mayb ni yg trbaek..
 n now die tbe2 je menghilang
aku rsaukan die sbb last time aku tau die nga krisis
hrp2 awk ok..-_-"


Wednesday, 2 February 2011

apekah??

 hye..
besenye aku dok cte psl idup aku je..bosanla plak.moh 2kar2 angin sket ek.aku trbace kt myMetro td psl pengkid n bini org.(again?) asenye mcm da byk kali gak psl isu ni an? trigt plak kt blogger eppy bile bc psl ni..from my opinion(ala2 muet gitu), cara die ckp mcm die kne guna2 ngn peng 2..5 taun?wow..lame 2..sebulan 10K,agk2 5 taun da bape ek?tabik spring same itu peng coz bjy mendpt income yg sungguh lumayan.kalah jpa da neyh..tp an, 1 mende aku nk tau,famili die trime die alek x?bkn peng 2,tp pmpuan 2...die xde plak sntuh psl ank2 die n laki die.juz kate rumahtangge die musnah..hm,kalo aku kt tmpat laki die,(asl plak kt tmpat laki die neyh?)nk x trime alek die?yela,die an da kne gune2..unknown,xtaula ek..x jd kt aku,aku pn xtau pe aku wt.nowadays,byk gk aku dgr cite psl peng yg bg aku luar tabii la kot.nape dlu xde org tau psl peng2 ni?pdhal dulu diorg ade je tp ala2 low profile.agk rsaula gk bile makin byk cite psl peng bwk lari bini orgla,peng pkul orgla..etc..etc..bknnye rsau an peng yg wat hal,(lntakla die an) tp keciankn yg len2 ni,yg low profile+xnk kaco idup org len.aku ase an,lame2 org akn jd berat seblah.diorg da mindset da yg peng=jaat.y?coz byk sgt kes2 cmni.cian lorh..org len wt slh,org len yg kne..adekah aku berat seblah coz depends golongn peng ni?nope..coz x kirela die peng ke gay or wutevalah makhluk dlm dunia ni,salah tetap salah beb.hm..hopefullyla kite always open.so,blahla dlu.trase mcm intelektual plak tbe2.kih2

- http://www.hmetro.com.my/articles/SerahrumahRM300_000/Article

There was an error in this gadget