Monday, 4 April 2011

Dance!

hye2 no bye2 to all..hehe
this time nak cerita pasal apa? yeah,dance! Semalam baru je habis kelas tarian kat my kolej. Nama saintifik dia; WARISDA..stand of..er..kurang pasti tapi belajar tarian melayu primitif tradisional. Seronok kelas ni sebab aku memang dah lama tak menari-menari ni. Asyik-asyik head banging je..(padahal dengar lagu rock kapak). kitorang belajar seminggu sekali selama 3 minggu je. Cepat, yeah kitorang memang genius tak sedar diri.kah3
bergaya dengan baju tarian kolej..heh
Overall jelah cerita sebab Mek Yam dah sibuk main pusing-pusing kerusi sebelah aku lepas tu bising pening.(cari penyakit) Ok, first time datang, aku ingatkan yang tenaga pengajar(aduh skemanya ayat) seorang lelaki, lembut and dah agak berusia. BUT, tetiba je bagaikan di spotlight, dia masuk. Aduh, student lagi rupanya, AND tak lembut..Aduh lagi..seganlah macam ni..Tapi takpe, alang-alang dah sampai takkanlah nak blah macam tu je kan? That's rude ok..then, kena stretching lari-lari dalam dewan yang sangat sejuk tu plus aku just pakai t-shirt lengan pendek..Walaupun aku banyak lemak, STILL menusuk ke tulang ye..huhu.Itu maknanya aku tak gemuk sangat, which means boleh makan suka hati lagi.heheh

Lepas tu, dia ajar kitorang asas inang, zapin and joget..and aku sangat fond dengan zapin. Memang dari dulu lagi. So bila dia ajar zapin tu sungguh-sungguh bukan main.haha..Lupa nak kenalkan korang-korang yang comey kat pengajar kitorang..Ok si handsome ni, kitorang panggil dia Abang Amir. Dia sangat penyabar bagi seorang yang panas baran. Kitorang ni nak kira "5,6,7,8" pun mute, dia yang kirakan. Manja sungguh kalian-kalian ni..hehe. Itu minggu first, second week dia ajar zapin je. Dia ajar Zapin Pekajang then kitorang dibahagikan 3 kumpulan..Aku first group, diod and mek yam plak 2nd group. Next weeknya dia cakap pengetua kolej nak tengok kitorang perform. I was like "perform?!depan sugar dad pengetua?!" owh SO NO-NO! Takpe, hidup kena confident.

kredit to xixi sebab jadi camera man..

Next weeknya which is semalam, kitorang pun dah get ready..practice bagai nak rak ni. Siap pinjam baju penari team kolej lagi. Tiba-tiba abang Amir kata tak payah tukar baju,pakai t-shirt je sebab takde VIP."fuhh..leganya~" That last session dia ajar lagi 2 step untuk zapin pat lipat plak. Then perform koreograf baru depan dia. Mula-mula memang pening, asyik terlupa step yang mana. But then seronok and kitorang yang kempunan nak pakai baju tarian ni, meragamlah dengan macam-macam pose bila dah balik (sanggup)

geng kiter-kiter je...


3 comments:

  1. pndi ke mnri ni cik kak? jgn trgolek suda .... hahahhaa

    ReplyDelete
  2. msty laa kite pndai kn dla? haha..
    thnx msokkn link blog ak..

    nyway, vid bile nk siap edit? xsaba neyh nk upload dlm blog

    ReplyDelete
  3. c pwot boo_lat:opkosler pndai..da menurun ngn abg amir..haha

    bubbly:stakat blog aku yg harap comey neyh mmg x bg ksn kalo ltak link blog ko..uhuk3.vid xley nk edit lg lorh..nnt2 yerp

    ReplyDelete

what do you wanna say?

There was an error in this gadget