Saturday, 3 December 2011

friends forever?


hye alls..
lame giler menyepi dari blog neyh..
ntahlah..
a lot of things happens..
trase mcm jari jemari neyh x ckup pntas nk taip sume..
last2 bertapalah blog ni tnpe aku..
post kali ni kind of snsitif 2 me..
like i said, byk bnde jd..
antranye, member da jd kwn
kwn plak da jd stranger..
aku senyum, people thought dat aku hepi
n aku tetap aku wlau pe pn jd
kalo 2 yg korg ase,
well done myself coz berjaya cover sumenye..
ah, enough bout me already
friends ni penting x kirela boys or girls.
bagi aku, friends ade jenis2nye

1. Stranger
Eventho namenye stranger, tp mksudnye kt cni bknlah stranger yg ko jmpe kt tepi longkang or mereka-mereka yg x trmsuk dlm idup ko..Bg aku, stranger means mereka-mereka yg ade dlm idup ko tp just skadar watak tambahan..contoh: clazmate yg juz senyum ble korg berselisih,lecturer or neighbour korg.This type of friends is not the type yg kte dgn mudahnye blh bercerita..dgn kate mudah,kite x bley jd diri kte sebenar dpn diorg coz kte ase awkward.y?coz kte barely ade dlm idup diorg.kite pn skadar watak smpingan je dlm idup diorg..kan?



2. Kawan
Next, kawan. pe beza kwn dgn stranger td?haa..kwn ni mksudnye mereka2 yg korang slalu tegor diorg.agk rapatla jugak tp korg stil x bley bgtau rahsia or probs korg dkt die. means, stakat ntuk hoo-haa je.Kebiasaannye ble brdpn dgn kwn, kte x jd truly diri kte.org 2 nmpk yg manis2 je psl kte.yg bad habit kuat brdengkur or seangkatan sumenye diorg xtau.y?coz kite x ase die sepenting 2..even x jmpe bertaun pn x kesah.x pnh2 tego aftr abes skola,suddenly kuar notification kate besday die,tetbe je wish..eh,2 ciri strangerlah.bkn kwn.eheh


3. Member
yeah,dgr nme pn da familiar.kte slame ni maen bantai je sume pgl member..tp bg aku, member 2 adalah ntuk org yg btul2 rapat dgn aku..aku x kekok jd diri aku dpn die.and yg plg penting,aku pcykn die smpai thp sume rhsia n mslh aku ctekn kt die.
betape~
n besenye nilah yg tmnkn korg gosip2 gedik sntai..wish besday korg n wt surprise party.ko pn sygkn diorg n even kalo berenggang pn msti ctc pnye..

actually byk lg jnis2 friends dlm dunia neyh yg aku x mention kt cni(mate aku da berat gle,nk tdo) yg plg popular lagi glamorous istilah 'frenemy'..frenz+enemy..n yg laen lg cthnye bff.istilah bff neyh mmg da worldwidelahkn..oklah,pape pn,aku da ngantuk thp kipas susah mati n brjaye mengakhiri zaman bisu blog neyh..adios~!!

No comments:

Post a Comment

what do you wanna say?

There was an error in this gadget